Speelotheek Dieren (voorheen 'Speel-o-theek Leentje Buur) is opgericht op 4 februari 1984. Het was een initiatief van drie moeders die hiermee het belang van het spelende kind wilden tonen.

Speelotheek Dieren wordt volledig gerund door vrijwilligers. Naast het draaien tijdens de openingstijden houden we ons bezig met het opzetten van activiteiten gerelateerd aan de speelotheek. U kunt hierbij denken aan de jaarlijkse speelgoedbeurs, een opendag met spellencircuit of het leveren van een bijdrage aan de landelijke buitenspeeldag.

Tevens wordt er aandacht besteed aan deskundigheidsbevordering van onze vrijwilligers t.a.v. spel en ontwikkeling van kinderen.

Lijkt het je leuk om ons team te komen versterken? Stuur ons dan een e-mail. Je ontvangt dan alle informatie over het vrijwilligerswerk bij Speelotheek Dieren. Uiteraard kan je tijdens het draaien van een dienst je kind(eren) gewoon meenemen.

Speelotheek Dieren is lid van de Verenigingen Speelotheken Nederland (VSN) en staat sinds 2012 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.